EPOXY GIETVLOER
De epoxyvloer is een naadloze gietvloer die al omstreeks 1960 werd ontwikkeld voor de bevloering van loodsen en fabrieksgebouwen. Sinds het begin van de 21ste eeuw kennen deze vloeren ook een sterke opmars als vloerafwerking van bewoonbare gebouwen. Interieurarchitecten experimenteren er naar hartenlust mee in vrij uiteenlopende interieurs. De hoge hardheid, het naadloos karakter en het overbodig maken van uitzettingsvoegen zorgen ervoor dat de epoxyvloer steeds vaker toegepast wordt.
EIGENSCHAPPEN VAN EPOXY VLOEREN
Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht bovenop een bestaande draagvloer. De gietvloer bestaat uit verschillende lagen van 2 tot 3 millimeter dikte, die op een stabiele manier zelfs op verschillende draagvloeren kan worden aangebracht. De toplaag beschermt de epoxyvloer tegen zuren en oliën, vermijdt het slippen en maakt de vloer bestendig tegen slijtage. Omwille van deze redenen wordt de vloer zeer vaak geplaatst in garages, magazijnen en industriële of farmaceutische ruimtes.
Epoxyvloeren zijn ook in alle RAL-kleuren beschikbaar. Door de aanpassing van de afwerking laag kan de vloer zowel een eerder klassieke, industriële look als een frisse, nieuwe designlook aannemen. Hierdoor neemt ook de interesse van de particulier in het product toe. Epoxyvloeren worden vandaag de dag dan ook meer en meer geplaatst in modern ingerichte design woningen.
Voordelen
- Kan in veel kleuren en afwerkingen geleverd worden.
- Geheel vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën.
- Slagvast, stootvast.
- Zeer makkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch.
NADELEN
- Kan scheuren vertonen wanneer de ondervloer niet volledig stabiel is.
- Is krasgevoelig (meer krasgevoelig dan polyurethaan).
- Minder geschikt voor vloerverwarming.
- Contactgeluid tijdens het belopen.
- Voelt koud aan zoals een tegelvloer.